Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Peppermynte
Peppermynte

Peppermynte - Mentha x piperita

Navn Peppermynte
Latinsk navn Mentha x piperita
Familie Leppeblomstfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende staude
Ytelsesevne 3
Jorddekkende egenskap x
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF
Peppermynte
Leveres sommeren 2018
Antall
Utsolgt
'Chocolate Mint'
Leveres sommeren 2018
Antall
Utsolgt
'Orange Mint'
Leveres sommeren 2018
Antall
Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

En spredende staude som blir 50 cm høy og 100 cm vid. Bladene kan spises og brukes i te. Biene elsker blomstene.

Alle mynter er fremragende å benytte i en skoghage , hvis jorbunnen er fuktig og man ikke har noe imot at den sprer seg. De tolerer skygge og er svært aromatiske og er svært gode for hele systemets plantehelse . De tiltrekker seg fordelaktige insekter i tillegg til å være gode spiselige planter.

Formering av peppermynte

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Deling : Deling av jordstengel. Nesten alle deler av jordstengelen vil produsere ny vekst..

Stiklinger : Rotstiklinger av jordstengelen på våren. Del stengelen i seksjoner på 4-8 cm. Stilktuppstiklinger av mykvedvekst på sommeren.

Peppermynte sorter

Citrata: Denne finnes i mange undervarianter som eksempelvis 'Eau De Cologne Mint', 'Grapefruit Mint', 'Lemon Mint' ,og 'Orange Mint'. Felles for alle er at de er sterkt aromatiske og har hårløse blader.
Chocolate: Kommer av den sjokoladeaktige smaken på bladene.