Viktig melding!
Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:
- Bilder vises ikke
- Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
- Innhold som ikke vises riktig
- Utdatert eller feilaktig informasjon
- Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
- Feil eller uventet oppførsel
- Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer
Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.
Peppermynte - Mentha x piperita
Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.
En spredende staude som blir 50 cm høy og 100 cm vid. Bladene kan spises og brukes i te. Biene elsker blomstene.
Alle mynter er fremragende å benytte i en skoghage , hvis jorbunnen er fuktig og man ikke har noe imot at den sprer seg. De tolerer skygge og er svært aromatiske og er svært gode for hele systemets plantehelse . De tiltrekker seg fordelaktige insekter i tillegg til å være gode spiselige planter.
Formering av peppermynte
: Lett: Noe vanskelig
: Svært vanskelig
Deling : Deling av jordstengel. Nesten alle deler av jordstengelen vil produsere ny vekst..
Stiklinger : Rotstiklinger av jordstengelen på våren. Del stengelen i seksjoner på 4-8 cm. Stilktuppstiklinger av mykvedvekst på sommeren.
Peppermynte sorter
Citrata: Denne finnes i mange undervarianter som eksempelvis 'Eau De Cologne Mint', 'Grapefruit Mint', 'Lemon Mint' ,og 'Orange Mint'. Felles for alle er at de er sterkt aromatiske og har hårløse blader.Chocolate: Kommer av den sjokoladeaktige smaken på bladene.